We zijn opnieuw thuis na ons driedaags bezoek bij Myriam & Rudy van Au cercle des chênes. Het werd een zeer plezant wederzien en we genoten ervan.

We stelden het programma à la carte op in functie van de goesting en van de weergoden.

Dag 1 – maandag kwamen we rond de middag aan en na de lunch vertrokken we met alle sloebers voor een lange wandeling door de bossen.

‘s Avonds lagen ze dan allemaal uitgeteld en broederlijk bij mekaar. Ieder zijn hoek van de mat!

Dag 2 – op dinsdag gingen we Kerim ophalen in Nérac waar we een lekkere chocomelk dronken maar onderweg bezochten we eerst nog Le Pont Canal in Agen. Een kanaal over de rivier met een reeks sluizen, eigenlijk wel heel speciaal.

‘s avonds gingen we op restaurant, naar Chateau de l’Hoste.

Dag 3 – woensdag werd een verzopen dag. Regen, regen en nog eens regen, en wat doe je met zo’n weer. Praten en taartjes eten. We wisselden receptjes en computertips en trucjes. s’avonds werden we net als op dag 1 getrakteerd op een lekkere maaltijd (ja, na al dat taart eten!). Kerim was thuis en hielp een handje mee bij het flamberen van de ganzenlever met Armagnac…

Sirka en Eclips waren er niet gerust in….maar wij waren de gelukkigen die mochten proeven smiley

Myriam & Rudy in volle actie in hun prachtige keuken…. de foto’s zeggen iets maar de realiteit is nog zoveel mooier…

Dag 4 – donderdag gingen we naar de markt in Libos en achteraf zouden we het kasteel van Bonaguil bezoeken. Maar zoals op zovele plaatsen in Frankrijk is buiten het seizoen ongeveer alles gesloten. We gingen toch tot aan de poort en namen een paar mooie foto’s.

Na het wandelingetje, het weer was ondertussen heel zacht geworden en de zon kwam er zelfs door, gingen we een koffietje drinken vooraleer we afscheid namen.

De bazin was bijzonder in haar nopjes met ons bezoek. Ze combineert ‘salon de thé’ met het maken van keramiek en ik moet toegeven dat er mooie dingen waren.

Hiermee sloten we onze korte vakantie af. Met veel spijt namen we afscheid van ons vrienden die ons iedere dag verwend hebben. We zien mekaar opnieuw ergens in de lente en tot dan zal het bij mailen en bellen blijven.

Rudy & Myriam, bedankt voor de fantastische dagen en Sirka zou inderdaad de perfecte moeder zijn voor de kleintjes van onzen Eclips smiley