Vandaag vertrokken Chantal, Rony en Caro huiswaarts maar eerst gingen ze nog mee met de honden wandelen. We waren nog maar net door het bos of we zagen een koe met een pasgeboren kalfje. Het kalfje probeerde op te staan en viel van de berm van de weide voor ons voeten midden op straat. Wat nu?
De koe was bijzonder zenuwachtig en het kalfje probeerde alsmaar op zijn poten te staan maar viel iedere keer opnieuw op de stenen. Ik belde Marc op, die onze buurman Frédéric belde en ondertussen kwam een vrouw buiten, gealarmeerd door het kabaal van moeder koe. Zij verwittigde de eigenaar. Het kalfje werd franker en probeerde weg te komen. Samen met Chantal probeerden we het de weg te versperren tot boer Laurent en boer Frédéric aankwamen! Oef…dit is hun job en ze weten hoe ze dit moeten aanpakken!
Laurent nam het kalfje op en liep samen met Frédéric de weide op.

Het kalfje begon te roepen naar zijn moeder die in volle galop afkwam.
Eind goed al goed. Moeder en kalf zijn opnieuw herenigd en de koe begon haar kalf onmiddellijk droog te likken. Ook de boer was tevreden…De koeien doen het hier helemaal op hun eentje, er komt geen keizersnede en zelfs geen dierenarts aan te pas. Puur natuur. Met soms een klein ongelukje zoals vandaag maar met de nodige Belgische gasten in de buurt komt dit ook allemaal in orde.
Een prachtige ervaring, ook voor ons gasten….en dan besef je maar hoe mooi en echt de natuur is in Corrèze!

Voor een keer had ik mijn fototoestel niet bij maar Rony gelukkig wel. Bedankt voor de leuke foto’s en vooral voor jullie bijzonder aangename verblijf!