Gisteren na het vertrek van het gezin De Soto en van onze Franse gasten Nelly & Cédric, gingen we met de honden wandelen. Het was al warm en we hielden het kort. Net voor de middag vertrokken we naar Argentat en gingen we onze verjaardagen van maart vieren in L’Auberge des Gabariers’. Prachtige locatie, lekker eten en leuke bediening.
Zoals altijd lag Argentat er prachtig bij en deze keer gingen we aan de overkant van de Dordogne wandelen.
We kwamen via de baan langs de Dordogne terug, maakten nog een kleine wandeling in Monceau-sur-Dordogne (klein maar zeker de moeite) en stopten nog even aan de orientatietafel van Roche de Vic waar we de sneeuw op de Monts du Cantal konden zien op toch zo’n 70km.
Thuis genoten we van ons terras tot vrij laat en de natuur trakteerde ons op een prachtige zonsondergang.
Deze namiddag dan begon het te kriebelen om in de moestuin te werken. Ik heb dan ook wat sla geplant, een verveineplant (op aanraden van Chantal die hier vorige week was), en dan nog worteltjes en boontjes gezaaid.
Het was puffen in de volle zon en ja inderdaad er is nog veel plaats. Woensdag gaan we naar de markt aardbeien-, frambozen- en bessenplanten halen. Meloenen, courgettes en aubergines proberen we waarschijnlijk begin mei.