Zondagavond kwamen we thuis na een rustige rit uit ons vakantieoord La Thuile.

Bij aankomst was het mooi weer tot aan de Italiaanse grens maar vanaf daar hing er een dikke mist. Oei dachten we, de boeken die we mee hebben zullen goed van pas komen.

Maar de maandag was alles opgetrokken en hing er enkel nog wat bewolking. We bezochten dan ook het kleine Pont-Serrand een prachtig gehuchtje en gingen met de honden een grote wandeling doen!

De volgende dagen kunnen we samenvatten met prachtig weer, vele wandelingen, spelen met de honden, vele foto’s en lekker eten!

Lago di Arpy daar gingen we twee keer naartoe. Eerst gewoon als einddoel van een wandeling en de 2de keer bleven we er een ganse dag hangen. Hier komt niemand en op een paar moedige wandelaars die van hogerop afdaalden waren we er uren alleen.

We hadden pique-nique en boeken mee en genoten met volle teugen!

Ons sloebers hadden de tijd van hun leven. Voor Cusco lekker in het zonnetje liggen en wat spelen met Eclips. Voor Eclips alles gaan verkennen, zot doen en vooral al dat water, zalig gewoon!

Voor ons was het ook een zalige tijd. Net het soort vakantie die we nodig hadden. Prachtige landschappen, ons honden, gezellig samenzijn en rust.

Klik op de foto voor een vergroting!

Voor Marc nog meer als ik is dit de perfecte vakantie met een decor van ‘Little House in the prairie’. We hadden het gevoel alleen op de wereld te zijn. Hier zie je aan de rechtere zijde van het meer, dat het water bevroren was ‘s morgens. Je zit hier al boven de 2000 meter en het is er ‘s nachts bitterkoud!

Deze kwamen we ook nog tegen…en ook al hadden we ze niet gezien, we hadden ze zeker geroken. Duidelijk geen douche genomen ‘s morgens!

Op onze vertrekdag werden we dan door moeder natuur getrakteerd op 2 leuke verrassingen.

Eesrt een kudde koeien die vanuit de bergen besloten had om de warmte wat lager op te zoeken…De drijfhond, een schapenherder deed het trouwens super en hield de kudde mooi bij een.

…en last but not least, net boven de 2000 meter had het gesneeuwd en dit gaf deze mooie beelden. Ook Cusco en Eclips mochten nog even uit de wagen. De eerste sneeuw van het jaar. Stel je voor! Ze konden het niet geloven!

Was onze vakantie geslaagd? Zeker en vast! Van de eerste dag tot de laatste van de ene verwondering in de andere!

La Thuile, wij komen zeker terug! Mooi, mooi, mooi!