Het zal gisteren ezeldag geweest zijn want ik las op het blog van Rudy & Myriam dat zij tijdens een wandeling werden achtervolgd door een vrij agressief ezeltje. Bij ons was het net iets anders…

7.30 uur – we liggen nog in bed. Ineens horen we Eclips dreigend grommen. Hebben we dat wel goed gehoord? Geen twijfel, want 10 seconden later gromt hij opnieuw…en als Eclips gromt dan is er iets aan de hand. Ik spring op en ga naar het raam en wat zie ik daar ? 2 ezels die met Eclips’ bal aan het spelen waren. Ik droomde niet, ze stonden er echt.

Snel gingen we buiten en de beestjes kwamen onmiddellijk naar ons toegelopen en lieten zich aaien, heel lief. Maar wat nu, die beesten staan daar! je kan ze toch zo maar niet opnieuw de straat opjagen. Ik heb altijd gedroomd van een ezeltje te hebben en daar stonden er ineens twee.

Marc ging naar de moestuin een paar wortelen uittrekken om ze te lokken in het parkje van de honden. En ja hoor, dat verhaal van de ezel en de wortel klopt want het werkte. Ze volgden heel gehoorzaam. We gaven ze nog water en ook de bal van Eclips en ongeloofelijk maar waar, opnieuw begonnen ze te spelen.

Zelf gingen we ontbijten als we door het raam een van de ezels met de emmer water in zijn muil zien rondlopen. Wij opnieuw naar buiten. De emmer was ondertussen ‘perte totale’. Blijkbaar is de ene ezel de andere niet want de zwarte was dat parkske al moe en sprong heel galant over het hekje terwijl de andere veel lomper de boel gewoon vertrappelde. Nu stonden ze daar weer op onze oprit.

Ineens liepen ze richting straat en niet dat hier veel auto’s langskomen maar toch. De beestjes horen bij iemand en die wil ze waarschijnlijk graag terug. We lokten ze dan opnieuw in de weide naast ons huis.

Ondertussen was de ochtendmist opgetrokken en de ezeltjes genoten van de prachtige uitzichten. Na wat heen en weer bellen kon onze buur Frédéric de eigenaar vinden. Deze kwam zijn ezels halen en ze vertrokken voor een wandeling van ongeveer 2km. Nu weten we waar ze wonen….

Klik op de foto voor een vergroting