Traditiegetrouw organiseert ‘Le Foyer rural’ van Sainte Fortunade op 1 mei la Marche des chateaux. Het mooie weer was van de partij, er kwam ongeveer 80 man opdagen en de start werd om 9.00 uur gegeven.

De organisatie had een zeer mooie wandeling uitgestippeld, er waren ravitailleringsposten voorzien alsook een plaats om te pique-niquen. Allemaal best gezellig. De meesten van ons vrienden waren er en we hadden een zeer goede dag.

De weiden vormen een bloementapijt. Het was prachtig om te zien.

Klik op de foto voor een vergroting

De totale afstand bedroeg 20km. De wandeling liep langs Charel en wij profiteerden ervan om Cusco en Eclips te laten rusten. Ze hadden er 16km opzitten en voor Cusco was het welletjes geweest. Hij liep heel flink mee maar het werd alsmaar warmer en hij was zeer dankbaar in onze frisse woonruimte te mogen uitrusten.

Wij gingen voor de 20km en ontdekten nog een paar wegen in de buurt van ons huis waarvan we dachten dat ze privé waren. Nieuwe wegen voor ons gasten dus….

Op het einde was er aan het kasteel van Sainte Fortunade nog le ‘Pot de l’amitié’ en er werd nog veel nagepraat.