Op 13 april maakte France 3 in zijn uitzending ‘Des Racines et des ailes’ een prachtige reportage over Corrèze in het algemeen en de abdij van Aubazine in het bijzonder.

Niet alleen werd er gewezen op de natuurpracht om en rond de Dordogne ook het kunstpatrimonium kwam aan bod. Onder anderen het prachtige huzarenstukje dat de restauratie van ‘Le Canal des Moines’ betreft. Dit kanaal is ongeveer 1.5km lang en voorziet de abdij van Aubazine met bronwater. De werken hebben ongeveer 4 jaar in beslag genomen maar de restauratie is sinds vorige zomer een feit.

Ook kwamen we te weten dat Coco Chanel, zeker geen onbekende in de mode wereld, hier als kind in de abdij van Aubazine vertoefde en dat de logo van het wereldberoemde merk allicht werd geinspireerd door de talloze motieven in de glasramen van de abdij waarop ‘Gabrielle’ (dat was haar echte naam) urenlang heeft zitten op kijken.

Neen hier een kijkje en dan weet u onmiddellijk hoe mooi het hier wel is.