Gisteren waren we ingegaan op een uitnodiging voor een wandeling in Sarran. Het bleek ten voordele van de rusthuisbewoners van Tulle. Het parcours bedroeg 12km. Aangezien we een beetje te vroeg waren maakten we van de gelegenheid gebruik om in het dorp eens rond te gaan. Sarran is het dorp waarin ex-president Jacques Chirac regelmatig verblijft.

En ja ook zij waren mee natuurlijk….

Ook onze Cusco had geen moeite om te volgen. Het parcours was zeer mooi, meer sparren dan in Sainte Fortunade en dus weeral helemaal anders op amper 25km van bij ons. Na de wandeling werden we uitgenodigd op een buffet van zelfgemaakt gebak. Een echte verruking. Een van de organisatoren had zelf appelsap gemaakt en zoiets lekkers had ik nog nooit gedronken. Ik kon er maar met moeite afblijven.

Klik op de foto voor een vergroting

We kwamen ook langs het musée du président Chirac. Dit zullen we op een koude winterdag zeker bezichtigen. Het betreft een collectie geschenken die Jacques Chirac kreeg gedurende zijn ambt als president. Het gaat van het kleine voorwerp geschonken door de modale fransman tot prachtige kunststukken die hij kreeg van rijke staatshoofden. Een echte aanrader !