Sinte Maarten kenden we van het kinderfeest dat in sommige delen van Vlaanderen gevierd wordt in de plaats van Sinterklaas.

Sinds we hier zijn hebben we l’Eté de la Saint Martin, een periode met meestal mooi weer, zachte temperaturen en veel zon rond 11 november. Deze morgen, na mijn ochtendwandeling met de sloebers was het zo zalig dat ik het niet kon nalaten om in eigen tuin al het moois vast te leggen.

De hulst hangt vol met de rode bessen maar de vogels houden deze zeer wijselijk voor later als de weergoden minder gunstig zullen zijn. Ook paddestoelen schieten hier in alle vormen, geuren en kleuren uit de grond. Zelfs de bermen staan nog vol met bloemen.

Ik denk dat Saint Martin volledig zijn kluts kwijt is want aardbeien en frambozen blijven komen; hortensia’s en rozen staan nog te bloeien en of het nu najaarsmoois of voorjaarsmoois is weet ik niet want ons sleutelbloemen en rhodo’s beginnen al te bloeien.

Klik op de foto voor een vergroting

Voor de mensen die van de landbouw moeten leven wordt het stilletjes aan een ramp….of is het eigenlijk al lang een ramp. Een kurkdroog voorjaar en een droog najaar zorgen ervoor dat de bronnen nog steeds droogliggen. Het zou minstens 1 maand aan een stuk pijpenstelen moeten regen om de schade te beperken…..maar ze hebben beloofd dat ze ons dat niet gingen aandoensmiley