In België worden we bij de bakker verwend met tientallen soorten broden. Hier in Limousin is dat anders. In Sainte Fortunade hebben we het geluk nog een heel goede warme bakker te hebben. Stokbrood wordt in alle diktes en lengtes verkocht maar volkoren brood maar 1 keer per week, bruin brood 2 keer per week. Het aanbod is heel beperkt en dus maken we graag zelf een lekker meergranen broodje. Zelfs meel vinden van goede kwaliteit is soms een ganse opgave. De granen kopen we apart en voegen we toe en dat geeft telkens een ander brood want de ene keer doe ik er wat meer sesamzaadjes bij, de andere keer is het eerder lijnzaad, etc…. Gist brengen we mee uit België, we hebben hier nog niets gelijkaardigs gevonden. Misschien is dat in andere regio’s in Frankrijk anders maar hier zijn bijzonder weinig buitenlanders en blijft iedereen dus vrij conservatiefs in zijn gewoonten. Er is duidelijk geen vraag naar anders….

Het receptje vindt u hier op onze culinaire blog.