We zaten er al een paar dagen op te wachten. Er werd sneeuw voorspeld. Zaterdag kregen we een voorsmaakje maar niets spectaculair maar gisterenavond begon het dan eindelijk te sneeuwen. Net zoals kinderen worden ons honden er wild van en we lieten ze deze morgen vroeg dan volop genieten.

Onze Cusco kon eindelijk zijn kop verfrissen in de sneeuw

en den Eclips was niet te houden. Die heeft de tuin minstens 100 keer rondgecrossed en was zo zot als een achterdeur.

Tegen het einde van onze wandeling begon de zon er al aardig door te komen en ik vrees dat het hier snel gedaan zal zijn met sneeuwpret maar we hebben ervan genoten. Je moet het nemen als het er is. Zalig gewoon!

Ik nam dan thuis nog een reeks foto’s, altijd leuk met sneeuw en een lucht die op dat moment nog twijfelt tussen sneeuwbuien en zon.

Klik op de foto voor een vergroting

Voor de komende dagen voorspellen ze bitterkoud weer met temperaturen van -10° maar gevoelstemperaturen van -17°. Brrrrrr dat wordt bibberen maar we zijn bijzonder blij met deze winterprik.

Eindelijk kan de natuur hier een rustpauze inlassen. Aan onze camelia’s zullen we in het voorjaar niet veel meer hebben maar nu staan ze er prachtig bij.

Dankzij de smeltende sneeuw zal het water zachtjes in de grond dringen wat goed is voor bronnen en landbouw. De koude zal ervoor zorgen dat bacterieën en insekten in het voorjaar niet met massa’s aanwezig zullen zijn. Oef koning winter is toch in het land, een zege voor de natuur!