We waren een beetje jaloers op België. Niet zozeer van de 1300km file maar wel van het prachtige laagje poedersneeuw. Maar zondag was het hier ook zover. De sneeuw van vorige week kon wel een nieuw laagje gebruiken. Een zege dat deze op zondag kwam. Geen opruiming, geen steentjes en ook geen auto’s om de sneeuw kapot te rijden.

De vogeltjes hebben het met dit weer zwaar te verduren. Wij zorgen voor proviand en ze maken daar dankbaar gebruik van.

Gisteren gingen we voor een lange wandeling en ook deze morgen kon ik het niet laten. Onze kadee vindt het fantastisch maar Cusco heeft wat last van ijsbolletjes die zich tussen zijn pootjes nestelen en dan kijkt hij zo zielig. Dat moet ik niet uitleggen, ondertussen kent iedereen die Cusco-blik.

Met de zon erop was het deze morgen prachtig foto’s maken. In de volgende serie zie je de prachtige natuur en ook de gehuchtjes rondom ons : Cassou, La Queyrie Basse, Les Mirandes en ons eigen Charel.

Klik op de foto voor een vergroting

Ik denk niet dat deze vandaag veel volk zullen zien en ze keken ons dan bijzonder nieuwsgierig aan. Het is hier altijd rustig maar nu staat alles stil en zit iedereen binnen aan de haard.