Zondag besloten we na de middag naar het museum van oud-president Jacques Chirac te gaan. Eerst nog het fikse wandeling met de sloebers gemaakt, het was echt genieten van het zonnetje en dan richting Sarran.

Het museum herbergt alle geschenken die Jacques Chirac tijdens zijn ambt als president heeft gekregen zowel van staatshoofden als van gewone burgers. Er zitten bijzonder mooie stukken bij maar ook veel zaken zoals horloges, pennen, etc….die hij dubbel, driedubbel en zelfs tiendubbel kreeg. De mens kon niet anders dan het aan een museum schenken want wat doe je daar allemaal mee. Het geeft wel een goed beeld van wat staatshoofden mekaar zo schenken.

Meestal is er ook een kleine thematische tentoonstelling maar dat was nu niet het geval. Wel was er een kleine uitleg over het kunstwerk Guernica van Picasso met klein filmpje over de vernietiging van dit Baskisch dorp tijdens de oorlog in Spanje. Zeer de moeite waard om de schetsen te kunnen zien die vooraf gingen aan de schilderij.

De foto werd genomen bij een vorig bezoek. Zondag waren de bomen nog kaal, lag er nog sneeuw (op amper 30km van bij ons) maar was de hemel staalblauw…Deze keer ging ik als toerist en nam geen fototoestel en ik ben niet van die generatie die met zijn gsm-toestel van alles en nog wat een foto maakt.