Twee jaar geleden kregen we Eddy en Christine op bezoek. Bij de wandelingen had ik altijd een bijzonder goede babbel met Eddy. Christine kon niet mee omdat ze toen net een ongeval had gehad en de manier waarop ze dit vertelde had ons doen gieren van het lachen.

Van bij ons reisden ze door naar de buurt van Carcassonne en daar ontstond het begin van een verhaal. Eddy zette het op papier en vandaag werd zijn werk bekroond met de publicatie van het boek. Ik krijg mijn exemplaar via de post en kijk er al naar uit.

Hartelijk dank hiervoor Eddy en alvast een dikke proficiat met de uitgave van het boek!

Deze is te verkrijgen in de Standaard boekhandel (ISBN 978 16 162 7590 7) en via unibook.com (http://www.unibook.com/unibook/site/bookdetail/?bookid=23638).

Het is een jeugdboek en dit is het verhaal.

De kracht van Montségur’ voert je mee in de denkwereld van Julie, de reïncarnatie van een Atlantische ziel, hoogbegaafd en intelligent. In haar strijd tegen het kwade wordt ze bijgestaan door elfen die haar in hun wereld wegwijs maken. Er ontstaat een zoektocht naar een verdwenen scheikundige formule en de tegenstand komt van Satan zelf die zich in meerdere personages manifesteert. Hij laat Julie de kastanjes uit het vuur halen en eenmaal haar doel bereikt komt hij op de proppen. Ze wordt genoodzaakt een confrontatie met hem aan te gaan op de berg Montségur. Terug thuis brengen de elfen haar op de hoogte dat wetenschappers een duivels plan aan het smeden zijn, een plan dat een bedreiging vormt voor alle levensvormen op deze planeet. Met een wetenschappelijk team vertrekt Julie op expeditie naar Alaska en keert met belangrijke informatie terug. Om de overgang naar het nieuw zonnetijdperk bewust te ervaren besluit ze om nogmaals naar Montségur af te reizen.

Een woordje over de auteur

‘De kracht van Montségur’ is het debuut van Eddy Wittouck (°1948). Hij groeide op in Kortrijk en woont thans te Ieper. Zijn passie is vooral het lezen en onderzoeken van gnostische teksten. Zijn fascinatie voor de geschiedenis van de katharen en de bijzondere energie die hij ervoer bij de beklimming van de berg Montségur brachten hem op het idee tot het schrijven van dit verhaal. Met ‘De kracht van Montségur’ probeert hij aan te tonen dat we in een uiterst belangrijke wereldperiode leven.

We wensen Eddy veel succes met het boek en een hopelijk lange carrière als schrijver.