Vandaag ging het richting Saint-Denis de Martel op de grens tussen Corrèze en Lot om onze noten te laten persen. Maar eerst gingen we eten in Saint-Michel de Bannières samen met Jean-Pierre en de familie van Dédé en Odette, onze buren.

We aten er een specialiteit uit Corrèze, namelijk Mique met petit salé. We hadden dit nog nooit gegeten maar het was lekker. Heel eenvoudig maar lekker!

Dan richting de molen. Samen hadden we zo’n 100kg gekraakte noten en dit levert zo’n 50 liter notenolie op. Uit de pers komt er een grote koek die de mensen van de molen een 2de keer persen. Per koek komt er nog ongeveer 1 liter olie uit. De nieuwe koek wordt als voeding gegeven aan de koeien.

Het persen van de 100 kg noten nam ongeveer 3 uur in beslag. Per keer wordt ongeveer 30 à 35 kg geperst. Hier wordt veel plezier gemaakt en iedereen helpt mee.

Klik op de foto voor een vergroting