De ‘vent d’Autan’ is een warme wind die
zijn oorsprong heeft aan de Middellandse Zee. Hij blaast uit de ZO-sector
tussen Montpellier en Perpignan. De gemiddelde windsnelheid ervan bedraagt rond
de 50 km/h, met windstoten die kunnen oplopen tot 70 à 80 km/h. Soms blaast hij tot in het binnenland en zelfs tot bij ons. Dit is zeldzaam en dat zal deze namiddag en morgen het geval zijn. De snelheid zal ongeveer 25 km/h bedragen en de windstoten zouden oplopen tot 65 km in onze streek maar aan de Middellandse zee voorspellen ze winden tot 100 km/h.

Deze morgen genoten we opnieuw zachte temperaturen en veel zon. We sloegen aan het snoeien want alles staat hier te botten. De rozelaars langs de schuur en aan ons voordeur kregen al een beurt alsook alle hortensias, zowel vooraan als achteraan zodat ons domein er opnieuw keurig uitziet tegen als onze eerste gasten eraan komen.

Klik op de foto voor een vergroting

Deze middag lekker buiten gegeten vooraleer de Autan wind ons wegblaast en nu nog even genieten net zoals onze Cusco, wereldkampioen in het genieten.