Zoals ieder jaar in het voorjaar gingen we naar Saint-Denis-Les-Martel om onze noten te laten persen om dan later van het gouden goedje opnieuw te mogen smullen.

Wij waren de eerste klant van de namiddag en om de installatie opnieuw op te starten kwam grootvader, ondertussen toch al 87 jaar oud, een paar notenkoeken verbrijzelen en opwarmen zodat alle eventuele restjes van de vorige portie onze noten niet zouden aanbranden. Van hem kregen we ook zo’n koek voor onze kippen. Dus binnenkort misschien eitjes met een notensmaak. smiley

Deze koeken worden geperst en de olie die hier nog uitkomt is niet meer geschikt voor de slaatjes omdat ze te dik is maar ze maakt de bakkers uit de streek zeer gelukkig. Ze gebruiken dit in hun notenbrood.

We hebben opnieuw een ganse vracht notenolie en zoals ieder jaar zullen we niet genoeg hebben om aan de vraag van onze gasten te kunnen voldoen. Zoals de grootouders op de Moulin zeggen verdwijnt cholesterol dankzij notenolie en is het bijzonder goed voor de gezondheid….en we kunnen ze alleen maar geloven want ze zijn allebei nog superfit op hun gezegende leeftijd.