Gisteren vertrokken we met ons vriendinnen op bezoek uit België voor een daguitstap naar de Haras national d’Arnac-Pompadour. We genoten van het mooie weer, de prachtige omgeving, het lekkere eten en zeer goed gezelschap…

We bezochten eerst de jumenterie waar de dekkingen gebeuren en waar de veulentjes worden geboren. Tussen februari en eind juni is de goede periode om veulentjes te zien en wij hadden geluk. Pasgeboren, een paar dagen oud, een week of twee oud of merries die de nacht zelf nog zouden baren, we konden ze allemaal zien.

Klik op de foto voor een vergroting

We hadden ook het geluk een dekking te kunnen meemaken. Er werden een merrie en dan een prachtige hengst (waarde 1.500.000,- €) buiten gebracht. De hengst maakte bijzonder veel kabaal en liet het stof opwaaien. Na amper 15 seconden was de zaak geklonken en allebei konden ze opnieuw rustig naar de boxen.

Daarna bezochten we de stoeterij en konden zien dat de paarden hier met veel zorg en liefde worden omringd. Allemaal worden ze iedere dag buiten gelaten en bereden. We eindigden met de hippodroom waar een paar jockeys aan het werk waren. Een bijzonder mooi bezoek in een prachtig kader. Arnac-Pompadour de stad van het Paard in Limousin.

Na Pompadour vertrokken we nog richting Ségur-le-Chateau, eveneens een plus beau village de France, maar dat is voor morgen.